Τι περιλαμβάνει ο τεχνικός έλεγχος

Τι περιλαμβάνει ο τεχνικός έλεγχος

Στάδια Ελέγχου

Αναλυτής καυσαερίων

Κατά την μέτρηση στον αναλυτή καυσαερίων, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της ορθή λειτουργίας του κινητήρα μας. Σε περίπτωση τιμών που ξεπερνούν τα όρια μπορεί να γίνει μια επιφανειακή εκτίμηση της κατάστασης του κινητήρα. Λιγότερα καυσαέρια σημαίνει οικονομία, καθαρότερο περιβάλλον και καλύτερη υγεία.


Αναρτησόμετρο

Σε αυτή την μέτρηση μπορούμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση των αποσβεστήρων κραδασμών (αμορτισέρ). Ελέγχουμε δηλαδή κατά πόσο επιδρούν μονόπλευρα δυνάμεις των ελατηρίων ή των αποσβεστήρων και κατ’ επέκταση κατά πόσο επιτυγχάνεται σωστή επαφή των τροχών με το οδόστρωμα.


Φρενόμετρο

Με το φρενόμετρο γίνεται μέτρηση των δυνάμεων πέδησης στο όχημά μας. Φυσικά ελέγχονται και οι δυνάμεις της πέδης στάθμευσης (χειρόφρενο). Επίσης επιβεβαιώνουμε τυχόν ανομοιομορφία στους δίσκους των φρένων ή στα τύμπανα (ταμπούρα). Καθώς η πέδηση είναι ζωτικής σημασίας για το όχημά μας η επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητά των φρένων μας είναι σημαντικό δεδομένο για την δική μας ασφάλεια, μα και των συνανθρώπων μας.


Συγκλιόμετρο

Ελέγχοντας την σύγκλιση ή την απόκλιση του διευθυντήριου άξονα, έχουμε μια ένδειξη για το αν το όχημά μας κινείται ευθύβολα και κατ’ επέκταση εάν έχουν φθαρεί είτε τα ελαστικά μας είτε εξαρτήματα στα αναρτόμενα μέρη του οχήματός μας. Με έγκαιρη διάγνωση μπορούμε να αποφύγουμε επιπλέον φθορές που μεταφράζονται σε μεγαλύτερη ασφάλεια μα και εξοικονόμηση χρημάτων.


Φωτόμετρο

Η αποτελεσματικότητα των φωτιστικών σωμάτων του οχήματός μας είναι το αντικείμενο της συγκεκριμένης μέτρησης. Ελέγχεται η ένταση μα και η κλίση των φώτων του οχήματός μας. Κατά την νυχτερινή οδήγηση είναι ανακουφιστικό να έχουμε σωστά ρυθμισμένα τα φώτα μας.


Τζογόμετρο - Οπτικοί έλεγχοι

Ο λάκος κατόπτευσης όπου βρίσκεται και το τζογόμετρο, ολοκληρώνει την εικόνα του οχήματός μας. Μπορούμε να διαπιστώσουμε ανοχές σε εξαρτήματα, φθορές σε συνδέσμους, διαβρώσεις σε πλαίσιο και αμάξωμα, διαρροές, κατάσταση συστήματος πέδησης, ανάρτησης, διεύθυνσης, μετάδοσης κίνησης και ενδεχομένως επιπλέον διασκευών. Μετά την πετυχημένη έκβαση και αυτής της διαδικασίας, η αίσθηση της ασφάλειας είναι αυξημένη.